Sărbătorirea hramului parohiei românești din Aalborg, Danemarca

Duminică, 23 noiembrie 2014, parohia ortodoxă română din oraşul Aalborg, Danemarca, şi-a sărbătorit hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord, fiind înconjurat de preoții Gheorghe Bighiu, Dan Virgil Păcurar și diaconul Sorin Sîplăcan, după cum informează site-ul www.episcopiascandinavia.se.

Credincioșii au venit de la mari distanțe pentru a se spovedi și a se cumineca cu Trupul și Sângele Mântuitorului.

Preasfințitul Macarie i-a îndemnat pe cei prezenți la slujbă să dea o bună și dreaptă mărturie, avându-o călăuzitoare și rugătoare pe Maica Domnului. Ierarhul i-a binecuvântat şi încurajat pe preotul şi enoriașii parohiei care se unesc cu Dumnezeu, prin cuminecarea cu Sfintele Taine, dar și unii cu alții, prin activitățile social-filantropice și pastoral-misionare care se organizează, cu precădere, în acest post al Crăciunului, numit „şcoala milosteniei”.

Parohia ortodoxă română din Aalborg îi are ca ocrotitori şi pe Sfinţii Ierarhi români, Pahomie de la Gledinul Bistriţei şi Ioan de la Râşca şi Secu, Episcopii Romanului.

Comentarii Facebook


Știri recente