Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel la Catedrala Patriarhală

Biserica Ortodoxă sărbătorește la 29 iunie pe unii dintre cei mai mari și mai cunoscuți dintre sfinți, Sfinții Apostoli Petru și Pavel. La Catedrala Patriarhală din București slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul său de învățătură adresat credincioșilor prezenți pe Colina Bucuriei, Preasfinția Sa a elogiat viața și activitatea celor doi mari sfinți cinstiți astăzi de Biserica Ortodoxă și a arătat că aceștia sunt pilde vrednice de urmat.

„Viața Sfinților apostoli Petru și Pavel este un îndemn pentru fiecare dintre noi, mai întâi, în a mărturisi credința Domnului nostru Iisus Hristos așa cum au mărturisit-o acești doi corifei ai Apostolilor, primii între Apostoli, așa cum sunt numiți și în troparul pe care Biserica l-a întocmit pentru ei. În al doilea rând Sfinții Apostoli Petru și Pavel ne arată că deși noi suntem oameni care greșim trebuie să îndreptăm greșelile noastre prin pocăință așa cum a făcut-o Petru după ce s-a lepădat, așa cum a făcut-o Pavel după ce l-a văzut pe Mântuitorul pe Drumul Damascului. Totdeauna spovedania sinceră și cu zdrobire de inimă aduce de la Dumnezeu iertarea păcatelor și face ca harul lui Dumnezeu să locuiască în noi. În al treilea rând această propovăduire a Evangheliei pe care ei au făcut-o neobosiți ne îndeamnă și pe noi nu numai să le citim Epistolele, cuvântările pe care le găsim în Sfânta Scriptură, Evanghelia Domnului Hristos, dar mai ales să împlinim și noi această Evanghelie”, a spus Preasfinția Sa.

Cei doi sfinți au fost martirizați la Roma în timpul persecuției împăratului Nero din anul 67.

Comentarii Facebook


Știri recente