Sărbătoarea Sf. Efrem cel Nou | Mucenicul de pe „Colina Neprihăniţilor” cinstit la Galaţi  

Sfântul Efrem cel nou - Galaţi 2017 (1)

Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou a reprezentat un moment de mare bucurie şi înălţare sufletească pentru toţi credincioşii parohiei „Sf. Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” şi „Sf. Efrem cel Nou” din judeţul Galaţi, care şi-au cinstit în această zi cel de-al doilea ocrotitor.

Sfânta Liturghie din 5 mai 2017 a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa rugătoare a credincioşilor din parohie şi din municipiu.

La slujbă a participat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian care, la final, a rostit o rugăciune de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra ctitorilor, slujitorilor, tinerilor şi tuturor credincioşilor parohiei. Apoi, Ierarhul a adresat o omilie.

Toţi cei prezenţi la Sfânta Liturghie au avut posibilitatea de a aduce cinstire unui fragment din moaştele Sfântului Efrem cel Nou, primite în anul 2015 de la mănăstirea de pe Muntele Neprihăniţilor, din localitatea Nea Makri – Grecia, informează Pr. Gabriel Molocea, Consilier Mass Media al Eparhiei.

În Arhiepiscopia Dunării de Jos există două biserici care au primit al doilea hram în cinstea Sfântul Efrem cel Nou: Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir,” din Galaţi şi Biserica din Bărboşi.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Părintele Patapie Kavsokalivitul va vorbi la Cluj-Napoca despre „Sf. Paisie Aghioritul și Porfirie Kavsokalivitul și îndrumarea tinerilor”

Părintele Patapie Kavsokalivitul va susţine în 3 iunie, în Cluj-Napoca, o conferinţă despre „Sfinţii Paisie Aghioritul și Porfirie Kavsokalivitul și îndrumarea tinerilor”, anunţă Radio Renaşterea. Părintele Patapie Kavsokalivitul este iconar, aghiograf, doctor în teologie și…