Sărbătoarea Sf. Efrem cel Nou | Mucenicul de pe „Colina Neprihăniţilor” cinstit la Galaţi  

Sfântul Efrem cel nou - Galaţi 2017 (1)

Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou a reprezentat un moment de mare bucurie şi înălţare sufletească pentru toţi credincioşii parohiei „Sf. Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” şi „Sf. Efrem cel Nou” din judeţul Galaţi, care şi-au cinstit în această zi cel de-al doilea ocrotitor.

Sfânta Liturghie din 5 mai 2017 a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa rugătoare a credincioşilor din parohie şi din municipiu.

La slujbă a participat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian care, la final, a rostit o rugăciune de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra ctitorilor, slujitorilor, tinerilor şi tuturor credincioşilor parohiei. Apoi, Ierarhul a adresat o omilie.

Toţi cei prezenţi la Sfânta Liturghie au avut posibilitatea de a aduce cinstire unui fragment din moaştele Sfântului Efrem cel Nou, primite în anul 2015 de la mănăstirea de pe Muntele Neprihăniţilor, din localitatea Nea Makri – Grecia, informează Pr. Gabriel Molocea, Consilier Mass Media al Eparhiei.

În Arhiepiscopia Dunării de Jos există două biserici care au primit al doilea hram în cinstea Sfântul Efrem cel Nou: Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir,” din Galaţi şi Biserica din Bărboşi.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
Hramul Bisericii Sf. Ilie din Galaţi (4)

Sfântul Ilie cinstit la Galaţi

IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat astăzi Sfânta Liturghie la Biserica din cartierul gălăţean Micro 17. Lăcaşul de cult şi-a serbat ocrotitorul, pe Sfântul Profet Ilie. Sfântul Ilie, unul dintre cei mai importanţi…