Sărbătoarea Parohiei prahovene Cireșanu

Sâmbăta aceasta a fost prilej de aleasă bucurie pentru credincioșii Parohiei prahovene Cireșanu. După ample lucrări de restaurare, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a resfințit lăcașul de cult al comunității și a săvârșit Sfânta Liturghie, informează TRINITAS TV.

Moment de bucurie şi de revărsare a harului lui Dumnezeu

„Resfinţirea unei biserici, aşa cum este aceasta dintr-o mică localitate a protoieriei Urlaţi, jud. Prahova, localitatea Cireşanu, reprezintă un moment de bucurie şi de revărsare a harului lui Dumnezeu, a darurilor celor bogate pe care noi întotdeauna le aflăm doar în Biserică, daruri revărsate prin sfintele taine şi prin sfânta şi dumnezeiasca euharistie. Deşi este o comunitate mică, cu foarte mulţi vârstnici, am descoperit aici dragostea unor oameni de a reface acest locaş al Domnului. Într-o astfel de situaţie, când vezi dragostea oamenilor, jertfa lor pentru Casa lui Dumnezeu, nu putem spune decât slavă lui Dumnezeu pentru această dragoste pe care o întâlnim. De aceea, cu atât mai mare este această realizare cu cât comunitatea este mai puţin numeroasă şi au mai puţine posibilităţi”, a mărturisit Preasfinţia Sa.

Trebuie să existe întotdeauna o legătură spirituală între viaţa celor din parohii şi a celor din mănăstiri

Cu acest prilej biserica a mai primit un nou ocrotitor, a precizat Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul.

„La cererea Părintelui paroh şi a Consiliul parohial, pe lângă hramul Adormirea Maicii Domnului, s-a mai adăugat şi hramul Sfântul Cuvios Gheorghe, stareţul mănăstirilor Cernica şi Căldăruşani. Trebuie să existe întotdeauna o legătură spirituală între viaţa celor din parohii şi a celor din mănăstiri şi să privim la modelul pe care marii stareţi de altă dată şi din vremea noastră îl au întru slujirea Bisericii”.

Din anul 2011 s-au efectuat mai multe lucrări de reparații, precum și construcții noi, necesare cultului. Sfântul lăcaș datează din anul 1937.

La eveniment au fost prezenți numeroși credincioși și autorități locale.

Comentarii Facebook


Știri recente