Sărbătoarea Naşterii Domnului, la Catedrala Mitropolitană din Timişoara

De marele praznic al Naşterii Domnului, credincioşii timioreni au participat în număr mare la slujba de Crăciun de la Catedrala Mitropolitană ”Sfinţii Trei Ierarhi” din centrul oraşului, oficiată de Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. Preasfinţia Sa a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, slujitori ai sfântului locaş. La momentul rânduit din slujbă, pr.Marius Patriciu Covaci a dat citire Pastoralei Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi Locţiitor de Arhiepiscop al Timişoarei şi de Mitropolit al Banatului, la praznicul Naşterii Domnului, adresată cinului monahal, clericilor şi credincioşilor bănăţeni.

După cum aflăm de la George Giurgiu, după Sfânta Liturghie, Preasfinţitul Părinte Paisie a transmis celor prezenţi binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, precum şi îndemnul de a petrece aşa cum se cuvine aceste zile sfinte de sărbătoare, uniţi cu Hristos prin Sfintele Taine, iar cu semenii noştri prin iubire şi comuniune frăţească. Totodată, Preasfinţia Sa a îndemnat credincioşii timişoreni să primească cu bucurie şi dragoste pe noul arhipăstor şi mitropolit ales al Bisericii din Banat, pe Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan Selejan, participând în număr mare la slujba de întronizare din data de 28 decembrie, oficiată de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

În seara zile de Crăciun, la Catedrala Mitropolitană a avut loc tradiţionalul concert de colinde susţinut de corul catedralei, condus de pr. Dan Dragomir.

Comentarii Facebook


Știri recente