Sărbătoarea Mănăstirii Salva, de praznicul Izvorului Tămăduirii

De Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, cinstită de Biserica Ortodoxă vineri, 17 aprilie 2015, mănăstirea de maici, din localitatea bistrițeană Salva și-a serbat hramul. Sărbătoarea a fost marcată prin oficierea Sfintei Liturghii și prin prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului.

După tradiția locului, Ierarhul a fost întâmpinat la intrarea în localitate de o ceată de călăreți îmbrăcați în costume populare, iar la sosirea în mănăstire a fost primit de un sobor numeros de preoți, din care a făcut parte și protopopul Năsăudului, părintele Ioan Dâmbu. L-a întâmpinat cu bucurie și mulțimea de credincioși venită la Mănăstirea Salva să participe la sărbătoarea hramului.

Sfânta Liturghie a fost oficiată pe scena special amenajată în curtea așezământului monahal, iar din soborul care a slujit alături de Înaltpreasfințitul Andrei a făcut parte și exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, Arhimandritul Dumitru Cobzaru, potrivit Radio Renaşterea.

Mântuitorul și Maica Domnului, izvoare nesecate de Har

În cuvântul de învățătură rostit la Praznicul Izvorului Tămăduirii, Părintele Mitropolit a explicat că Domnul Hristos și Preasfânta Sa Maică sunt izvoare nesecate de mântuire și Har: „Dumnezeu ne adapă cu Harul Duhului Sfânt prin cele șapte Sfinte Taine. Dumnezeu, din coasta Domnului Iisus Hristos a revărsat apa botezului și sângele Sfintei Euharistii. Din nefericire, noi nu suntem atenți ca efectiv să beneficiem de aceste torente de Har ce se revarsă din persoana Domnului Iisus Hristos”.

Cei prezenți la sărbătoarea de la Salva s-au bucurat pe lângă cuvântul plin de învățătură al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Andrei și de pricesnele interpretate de cunoscutul artist de muzică populară Alexandru Pugna.

Comentarii Facebook


Știri recente