Sărbătoarea Botezului Domnului cinstită la Sibiu

Sute de credincioşi au fost prezenţi anul acesta, în ziua sărbătorii Botezului Domnului, 06 ianuarie 2016, la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi format din slujitori ai locaşului de cult şi cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Şaguna, informează site-ul oficial al Eparhiei. La slujba religioasă au participat reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi judeţene, precum şi numeroşi oaspeţi.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala “Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane, iar la final, comisarul-şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Tiberiu Ivancea a primit din partea ierarhului distincţia “Crucea şaguniană pentru laici”, ca apreciere a eforturilor depuse de instituţia menţionată pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice în comunitatea sibiană.

Peste 13.000 de litri de agheasmă

Mulţimi de credincioşi au venit în Piaţa Mare pentru a primi apă sfinţită şi a se ruga lui Dumnezeu pentru iertarea păcatelor şi ocrotire în noul an. Slujba Aghiazmei Mari a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealulu, împreună cu Preasfinţitul Părinte Ilarion Făgărăşeanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi. Peste 13.000 de litri de apă au fost pregătiţi în acest an pentru sfinţire, iar la final, preoţii au împărţit credincioşilor sticle speciale cu Aghiazmă Mare.

În cuvântul de învăţătură, Mitropolitul Ardealului a vorbit credincioşilor despre harul pogorât peste întreaga Biserică la acest mare praznic al Epifaniei şi a explicat însemnătatea duhovnicească a Agheazmei mari.

“Dacă la Naşterea Domnului L-am văzut pe Fiul lui Dumnezeu Întrupat, iată că acum Fiul lui Dumnezeu este în apa Iordanului, Duhul Sfânt se pogoară peste El în chip de porumbel, iar glasul Tatălui confirmă divinitatea Acestuia.”, a subliniat ierarhul.

La final, Părintele Mitropolit i-a îndemnat pe credincioşi să fie şi în acest an la fel de ataşaţi credinţei străbune şi tradiţiilor româneşti, pentru a păstra pacea între oameni şi buna-înţelegere între comunităţi.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente