Sărbătoarea Întâmpinării Domnului la parohia Iecea Mică

La sărbătoarea Întâmpinării Domnului, 02 februarie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a efectuat o vizită pastorală în Parohia Iecea Mică din Protopopiatul Sânnicolau Mare, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La Parohia Iecea Mică, Mitropolitul Banatuluia fost întâmpinat de pr. protopop Gheorghe Sutac și pr. paroh Constantin Dinu Bîzgan împreună cu numeroși enoriași și oficialități locale.

Înaltpreasfinția Sa a participat la Sfânta Liturghie în caplea parohială și apoi a oficiat slujba de sfințire a crucilor ce vor fi așezate pe noua biserică aflată în curs de edificare. În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre semnificația praznicului Întâmpinării Domnului și importanța lui în lucrarea de mântuirea a neamului omenesc săvârșită de Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

În ajunul sărbătorii Chiriarhul a fost prezent în mijlocul obștii Mănăstirii Morisena-Cenad.

Comentarii Facebook


Știri recente

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…