Sărbătoare pentru comunitatea ortodoxă română din Turcia

La biserica Sfânta Mc. Paraskevi – Pikridion din Istanbul, biserica Comunităţii Ortodoxe Române din Turcia, a avut loc duminică, 14 februarie 2016, slujba Sfintei Liturghii Arhieresti, săvârşită de Înaltpreasfinţitul Mitropolit Gennadios de Sasima, împreună cu un sobor de preoţi, după cum ne-a precizat Pr. Marcel Vlad.

Sfanta Liturghie Arhierească a fost oficiată în limbile greacă şi română, în biserică fiind prezenţi credincioşi ai ambelor comunităţi creştin-ortodoxe. La Sfânta Liturghie au fost prezenți Excelenţa Sa, doamna Nadia Tunsu, director al ICR Istanbul Dimitrie Cantemir, domnul consul Anton Niculae și domnul consul Opaschi Alexandru, precum și reprezentanți ai Consulatului General al României la Istanbul.

În cuvântul său, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Gennadios a transmis mesajul de binecuvântare din partea Sanctităţii Sale Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic. Totodată, Înaltpreasfinţia Sa a adus Preafericitului Părinte Patriarh Daniel mulţumiri şi calde urări, însoţite de gânduri creştineşti, adresând binecuvântări creştinilor români din Turcia, dar şi din România.

Acest moment a continuat în trapeza bisericii unde, după săvârşirea Sfântei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Gennadios de Sasima a dat binecuvântarea pentru agapă.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…