Sărbătoare în Vicariatul Ortodox Ucrainean

Biserica „Duminica Tuturor Sfinților” din Parohia maramureșeană Remeț, aparținând Vicariatului Ortodox Ucrainean, și-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal. Ierarhul a sfințit la final o troiță și a binecuvântat casa parohială. Părintele paroh a fost hirotesit iconom stavrofor, iar membrii consiliului parohial au primit acte de cinstire.

„S-a săvârșit Sfânta Liturghie, rugăciunile de binecuvântare a lucrărilor noi care s-au făcut la această biserică. De asemenea, am sfințit o troiță din marmură de dimensiuni impunătoare și am hirotonit întru preot pe părintele ierodiacon Gurie pentru Mănăstirea Ruscova. La Remeț a fost și ziua hramului parohiei, Duminica Tuturor Sfinților, însă această frumoasă biserică a primit începând de astăzi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel hramul Sfântului Ierarh Iosif cel Nou al Maramureșului sărbători la 24 aprilie”, a declarat pentru TRINITAS TV Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul.

Preasfințitul Părinte Episcop-vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul se află în Vicariatul Ortodox Ucrainean încă de vineri, prilej cu care a participat la mai multe evenimente religioase și culturale.

Vicariatul Ortodox Ucrainean este o unitate bisericească administrativă, cu regim special misionar-pastoral, subordonată direct Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente