Sărbătoare duhovnicească în Parohia Cuvin

În Duminica a XVIII-a după Rusalii (Pescuirea minunată), Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia Cuvin, Protopopiatul Lipova, după cum informează protos. Iustin Popovici, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Aradului.

Încă de la orele dimineţii, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de un sobor de preoți în frunte cu preotul Ioan Jidoi, Protoiereul Protopopiatului Lipovei. Apoi, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a oficiat slujba de binecuvântare a lucrărilor de renovare săvârșite la biserica parohială, urmată de Sfânta Liturghie. La evenimente a fost prezent și preotul Mihai-Octavian Blaj, Consilier Economic al Arhiepiscopiei Aradului.

Darul lui Dumnezeu

În cuvântul de învăţătură cu titlul Darul lui Dumnezeu, Chiriarhul a arătat că, potrivit cuvântului pericopei apostolului zilei, darul Lui se dă totdeauna cu prisosinţă tuturor spre toată îndestularea şi tot lucrul bun de împlinit şi se câştigă prin ascultarea cuvântului dumnezeiesc.

„Chiar pe plan material are o semnificaţie spirituală, descoperind prezenţa lui Dumnezeu în viaţa credincioşilor, în modul cel mai convingător, prin depăşirea nevredniciei lor, prin iubirea divină. În această stare îndeamnă la urmarea Mântuitorului printr-un adevărat apostolat pe toate planurile vieţii creştine ce implică misiunea Bisericii”, a precizat Înaltpreasfinţia Sa.

Distincţii de vrednicie

În cadrul Sfintei Liturghii, ieromonahul Emanuel Cucu de la Mănăstirea Feredeu a fost hirotesit protosinghel, preoţii Petru Jula de la Parohia Cuvin, Ioan Florea de la Parohia Miniş, Mircea Ciorogariu de la Parohia Ghioroc au primit distincţia de iconom stavrofori, iar preotul Iulian Botezatu de la Parohia Șiria a fost hirotesit iconom.

„Înaltpreasfinţia Sa, prin aceasta, a ţinut să încununeze acest eveniment al Parohiei Cuvin, răsplătind pe cei cinci slujitori pentru buna lucrare pe care o desfăşoară în parohiile lor şi pentru dovada unei bune colaborări între parohii şi mănăstirea vecină”, după cum a precizat protos. Iustin Popovici.

La final preotul paroh Jula Petru a mulțumit Înaltpreasfințitului Timotei pentru faptul că a ales să binecuvinteze lucrările săvârşite la sfânta biserică prin osteneala bunilor credincioşi și pentru faptul că a primit ca răsplătire distincția de iconom stavrofor.

Comentarii Facebook


Știri recente