Săptămâna I a Postului Mare la Tulcea

Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a săvârşit slujba Pavecerniţei Mari şi a celor patru părţi din Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul la bisericile din municipiul Tulcea.

Astfel, Preasfinţitul Părinte Visarion a fost prezent în primele patru zile la Capela Seminarului Teologic Sfântul Ioan Casian din Tulcea şi la bisericile Sfântul Gheorghe (cu ceas), Sfântul Dumitru şi Schimbarea la Faţă unde a slujit şi a rostit un cuvânt de învăţătură legat de semnificaţia duhovnicească a postului şi a rugăciunii rostite cu umilinţă, subliniază reprezentanții Biroului de Presă al Episcopiei.

“Să luăm ca tovarăşi de călătorie acum la începutul Sfântului Post, rugăciunea, înfrânarea, milostenia, pocăinţa şi smerenia ca să putem străbate cu folos calea duhovnicească ce ne duce către Crucea Domnului suferită pentru noi şi spre zorile Învierii celei mântuitoare şi de viaţă dătătoare”,a spus Preasfinţia Sa.

Miercuri şi vineri seara, Chiriarhul Tulcii a săvârşit Liturghia Darurilor mai înainte Sfinţite la alte două biserici din oraş: Buna Vestire şi Catedrala Episcoplă.

De asemenea, în Duminica Ortodoxiei la fel ca şi în anii precedenţi la Tulcea va avea loc după săvârşirea Sfintei Liturghii arhiereşti, în Catedrala Episcopală, o procesiune cu sfintele icoane. Vor participa preoţi şi credincioşi din zona centrală a municipiului Tulcea. Procesiunea va porni de la Catedrala Episcopală şi va străbate arterele principale ale oraşului.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

500 ani de la sfinţirea Catedralei din Argeş | ‘Ctitoria Sfântului Neagoe Basarab exprimă credința, înțelepciunea și frumusețea sufletului românesc’ – Patriarhul Daniel

Sfântul Neagoe Basarab a fost un bun român și un creștin ortodox cu deschidere universală. Astfel, această ctitorie a sfântului domnitor exprimă credința, înțelepciunea și frumusețea sufletului românesc, a evidențiat Părintele Patriarh Daniel în predica…