Săptămâna duhovnicească la Parohia Pojejena

În perioada 8 – 14 decembrie la Parohia Pojejena din Protopopiatul Moldova Nouă a avut loc săptămâna duhovnicească. În fiecare seară preoții din Centrul Pastoral Misionar Moldova Nouă au săvârșit vecernia de rând a zilei, iar credincioșii au primit cu bucurie sfaturile și cuvintele de învățătură care au avut ca temă principală „Anul omagial Euharistic” şi „Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni”, după cum ne-a transmis Darius Herea.

Săptămâna duhovnicească a fost încununată duminică, 14 decembrie, de săvârșirea Tainei Sfântului Maslu de către părintele protopop Bogoliub Martinovici alături de un sobor de preoți format din părintele Remus Căta – Parohia Adormirea Maicii Domnului, Moldova Nouă, părintele Megheleș Iova – Parohia Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Moldova Nouă, părintele Laurențiu Panciu – Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena, Moldova Nouă, părintele Ioan Matei – Parohia Șușca, părintele Marian Sarchiz – Parohia Padina Matei și Părintele Ion Nedelcu – Parohia Pojejena.

După oficierea Sfântului Maslu, credincioșii au fost colindați de corul Poliției de frontieră de la Grădinari care au vestit Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos prin frumoasele colinde interpretate prin atenta supraveghere a dirijorului Mircea Șonea, agent în cadrul Poliției de Frontieră Grădinari. Colindătorii au fost răsplătiți de către părintele paroh cu iconițe și calendare.

Părintele Protopop a adresat un cuvânt de învățătură : „Ne mai despart câteva zile de marele Praznic al Nașterii Domnului Nostru Iisus Hristos, iar colindele pe care ni le-ați cântat ne umplu inimile și sufletele de bucurie Sfântă. Vă îndemn pe mai departe să țineți calea postului și să facem loc în sufletul nostru pruncului Iisus, să se nască și să crească, să ne mântuiască”.

În încheiere părintele Ion Nedelcu în calitate de gazdă a mulțumit părintelui protopop, colindătorilor și tuturor preoților ce au participat în această săptămână la serile de catehizare: „Încheiem săptămâna duhovnicească din Postul Nașterii Domnului în glasul colindelor interpretate cu multă gingășie de Corul Poliției de Frontieră, cu speranța că vom deveni mai buni și mai atenți la nevoile celor din jurul nostru. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să primească rugăciunile noastre și să ne prefacă inima împietrită în biserică vie, în altar de rugăciune şi de jertfă” a mai precizat părintele Ion Nedelcu.

Comentarii Facebook


Știri recente