Săptămâna duhovnicească în Cetatea Băniei

Săptămâna duhovnicească din Postul Sfintelor Paşti a început luni, 14 martie 2016, în Craiova.

După cum a precizat protosinghel Vladimir Dărângă, Eclesiarhul Catedralei mitropolitane din Craiova, programul slujbelor din prima săptămână a Postului Sfintelor Paşti va fi următorul:

– la Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, precum şi la paraclisele mitropolitane din municipiul Craiova, slujbele religioase debutează luni şi marţi (zile aliturgice) cu slujba Utreniei.

– de luni până joi inclusiv, de la orele 17:00, se săvârşeşte Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

– miercuri şi vineri, după slujbele religioase de dimineaţă, se săvârşeşte Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite.

– sâmbătă dimineaţă va fi săvârşită Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur şi slujba de pomenire pentru cei adormiţi, iar în prima duminică a Sfântului şi Marelui Post va fi oficiată Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, care se săvârşeşte doar de 10 ori în cursul anului bisericesc.

Programul liturgic special este săvârşit în această săptămână şi la Paraclisul Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova. Slujbele religioase vor fi completate cu o serie de conferinţe duhovniceşti susţinute de profesorii de la Facultatea de Teologie din Craiova. De asemenea ca în fiecare an la începutul perioadei Postului Mare, elevii seminarişti vor primi Taina Sfintei Împărtăşanii, în cadrul Sfintei Liturghii.

Sfânta Liturghie din prima duminică a Postului Sfintelor Paşti, 20 martie 2016, va fi săvârşită la Catedrala mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, alături de preoţii şi diaconii slujitori ai sfântului locaş.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…