Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului

Pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului se lucrează acum la suprastructura edificiului, etapă ce implică noi termene și metode de execuție. Dacă până acum ceva timp pe șantier se putea observa doar infrastructura, în sfârșit Catedrala se conturează.

În aproximativ doi ani și jumătate a fost realizată o lucrare extrem de complexă, având două subsoluri și un demisol, dar etapa actuală, reprezintă o provocare pentru noul constructor.

„Se lucrează la montajul structurii rigide, a început montajul structurii flexibile care îmbracă această structură rigidă, s-au turnat și primele betoane în stâlpii circulari dintre axele 6 și 12, a început și lucrul la placajul de zidărie de cărămidă în jurul casei de scară de pe partea sudică. Noul constructor are pe șantier 100 de oameni, cca. 20 de ingineri care supraveghează lucrările. Armătura flexibilă este aprovizionată aproape pentru tot nivelul de la cota 0, armătura rigidă este și ea aprovizionată în mare parte și se aprovizionează pe parcursul execuției și montajului”, a declarat pentru TRINITAS TV Ing. Dan Dumitrescu, diriginte de șantier.

Credincioșii de pretutindeni sunt așteptați să așeze cărămida lor la ridicarea celui mai important lăcaș de cult al românilor ridicat de la Revoluție încoace. Modalitățile prin care puteți contribui sunt mai multe și despre fiecare puteți afla accesând site-urile catedralaneamului.ro și construimcatedrala.ro.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…