Sănătate pentru sate | Ediţia cu nr. 43 a vizat locuitorii din Talea, jud. Prahova

O nouă ediţie a Campaniei Sănătate pentru sate a avut loc sâmbătă, 18 martie 2017. Acţiunea s-a desfăşurat în localitatea prahoveană Talea, la iniţiativa şi sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru de la Paraclisul Catedralei Naţionale. Beneficiari au fost 50 persoane din comună.

Echipa care a acordat consultaţii medicale a fost compusă din 14 voluntari ai Paraclisului, dintre care 10 medici cu următoarele specializări: recuperare medicală, medicina internă/EKG, medicină de familie, diabet şi boli de nutriţie, stomatologie şi psihiatrie pediatrică.

Directorul Şcolii Gimnaziale din localitate, Ghica Maria, a apreciat că iniţiativa voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului a fost binevenită şi a adus o rază de speranţă cetăţenilor comunei.

Atât elevii cât şi oamenii din comună au aflat informaţii relevante şi au primit controale de prevenţie pentru a asigura o stare de sănătate optimă. Mulţumiri voluntarilor pentru această acţiune şi sper să colaborăm şi pe viitor.

O altă mărturie cu privire la desfăşurarea evenimentului aflăm de la Dr. Claudia Budună, medic specialist stomatologie generală, care a participat pentru prima dată la această campanie.

M-au impresionat aceşti copii din mediul rural care erau dornici să afle informaţii în legătură cu tehnica de periaj corectă, metode ajutătoare periajului. Le-am făcut o scurtă consultaţie şi am constatat că aveau policarii netratate de care ei nu stiau, resturi radiculare care trebuie extrase, precum şi tartru. I-am îndrumat către cabinetele stomatologice apropiate. Le-am oferit câte un orar care îi va ajuta să nu mai uite să se spele pe dinţi şi câte o cărticică de colorat care îi învaţă cum să se spele corect pe dinţi.

Oana Moşu, medic specialist medicină internă, şi-a prezentat la rândul său aportul adus comunităţii din Talea.

Am examinat un număr mare de pacienţi dintre care au predominat patologia cardiovasculară – hipertensiuni arteriale netratate sau nou descoperite, boli cardiace ischemice dureroase, cu modificări EKG, aritmii ( fibrilaţii atriale, extrasistole ventriculare), multă patologie digestivă (gastrite, ulcere) şi afecţiunile reumatologice. Mulţi pacienţi erau fără analize de laborator efectuate în ultimii 3-5 ani. Am recomandat tratament, investigaţii suplimentare, consulturi  interdisciplinare şi ne bucurăm de buna colaborare cu medicii de familie locali care ne sprijină în aceste acţiuni.

Mulţumiri pentru vizita întreprinsă în localitatea prahoveană au fost transmise voluntarilor şi de medicul de familie din comună, Sorin Miron. Voluntarii ne-au ajutat să oferim pacienților din comuna noastră accesul la consultații  și investigații foarte utile pentru  urmărirea stării de sănătate și urmărirea evoluției pacienților cronici.

Aceasta a fost a 43-a ediţie a Campaniei Sănătate pentru sate.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…