„Să confirmăm iubirea față de Dumnezeu și aproapele nostru prin fapte concrete”, îndeamnă Arhiepiscopul Ciprian

În Duminica a 25-a după Rusalii credincioșii Parohiei Valea Viei, județul Buzău, s-au bucurat de vizita IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din localitate şi le-a transmis celor prezenţi că prin fapte concrete confirmăm iubirea faţă de Dumnezeu şi de semeni, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În cadrul slujbei, diaconul Mihai Pelmuș a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Varlaam, Protoieria Pătârlagele, iar cântările liturgice au fost interpretate de Corul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei.

La finalul Sfintei Liturghii, Arhiepiscopul Ciprian a prezentat învăţăturile din textul biblic duminical. Ierarhul le-a recomandat celor prezenţi să confirme iubirea față de Dumnezeu și față de aproapele nostru prin fapte concrete, așa cum a făcut samarineanul milostiv. 


Lăcașul de cult a fost construit între anii 1876-1879, de Dimitrie Oprea Gavriloiu, pe locul altei biserici mai vechi, ctitorită de tatăl acestuia, Oprea Gavriloiu. În curtea sfântului lăcaș, funcționează o casă de prăznuire, ridicată prin contribuția domnului Stelian Mihălcescu, în memoria Mitropolitului Irineu Mihălcescu, fiu al Parohiei Valea Viei.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Nominalizări în cadrul Galei Naționale de Excelență în Asistență Socială pentru Radio și TV Trinitas

Realizatorii Irina Chiriac, de la Radio Trinitas și Raluca Mihalache, de la Trinitas TV, sunt nominalizați la Premiul pentru jurnalism, în cadrul Galei Naționale de Excelență în Asistență Socială, ediția 2018. Irina Chiriac este realizatoarea emisiunii Reportajele Radio Trinitas, care promovează necunoscuții de…