Rugăciune şi filantropie la penitenciarele din județele Galați și Brăila

Un sobor de preoţi a oficiat luni, 16 ianuarie 2017, slujba Sfintei Liturghii în capela Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din incinta Penitenciarului de maximă siguranţă din municipiul Galaţi, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În continuare, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârșit o slujbă de mulţumire (Acatistul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel) şi rugăciuni speciale pentru cei aflaţi în închisori.

În cuvântul de binecuvântare, Arhiepiscopul Dunării de Jos a evidențiat importanța rugăciunii ca legătură a omului cu Dumnezeu.

Se cuvine ca astăzi să facem un efort de a înţelege că toţi trebuie să aruncăm, prin rugăciune şi solidaritate lanţurile păcatului, invizibile, dar prezente pe sufletele noastre. De asemenea, să facem un lanţ de rugăciune care să ne unească cu Dumnezeu şi cu semenii noştri din această capelă şi penitenciar, dar şi cu preoţii şi voluntarii de la Penitenciarele din Brăila şi Tichileşti, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La momentul liturgic şi catehetic au participat 31 de persoane private temporar de libertate, lucrători din cadrul penitenciarului, precum şi voluntari seminarişti sau studenţi teologi.

Şi anul acesta parohia gălăţeană Sfântul Antonie cel Mare, prin implicarea membrilor Consiliului şi Comitetului parohial, a oferit persoanelor private de libertate prezente la slujbă pachete cu alimente neperisabile şi obiecte igienico-sanitare de primă necesitate.

La final, ierarhul a vizitat şi ceilalţi deţinuţi, i-a binecuvântat și le-a oferit cărţi de rugăciuni, iconiţe şi revista eparhială Călăuza Ortodoxă.

Manifestări similare au avut loc și la Penitenciarul pentru minori şi tineri din Tichileşti, judeţul Brăila. Aici, preoţii din parohiile învecinate, profesori de religie, elevi şi studenţi voluntari au vizitat pe semenii lor, s-au rugat împreună şi au purtat un dialog pe diferite teme, caracteristice vârstei lor. În încheiere, tinerii privaţi de libertate, prezenți la manifestări, au primit pachete cu alimente, obiecte de primă necesitate, calendare și cărţi de rugăciuni.

Programe asemănătoare s-au desfăşurat şi la Penitenciarul din municipiul Brăila. Un număr de 36 deţinuţi au participat la Sfânta Liturghie oficiată în capela unităţii, după care au susţinut un scurt program cultural-artistic dedicat poetului naţional Mihai Eminescu.

Comentarii Facebook


Știri recente