Rugăciune pentru un iubitor al Ortodoxiei

Părintele Albert Rauch, întemeietorul și conducătorul Institutului pentru Bisericile Orientale de la Regenburg va fi înmormântat miercurea aceasta. Părintele, un mare iubitor al Ortodoxiei și al Bisericii Ortodoxe Române în special, a trecut la cele veșnice pe 10 ianuarie, la vârsta de 82 de ani.

A fost o personalitate excepţională, care a găzduit și ajutat numeroși teologi ortodocși, a declarat pentru TRINITAS TV Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord: „Timp de aproape 45 de ani a condus Institutul pentru Bisericile Orientale din Regenburg, institut pe care sfinţia sa l-a fondat; un institut dedicat numai ortodocşilor şi aceasta din marea dragoste faţă de Biserica Ortodoxă. Părintele Albert Rauch a avut o inimă mare, o inimă iubitoare, deschisă spre Biserica Ortodoxă şi îndeosebi pentru Biserica Ortodoxă Română pentru că în acest institut timp de 45 de ani au trăit pentru câtva timp foarte mulţi studenţi teologi din România, călugări, călugăriţe, stareţi, stareţe şi chiar ierarhi. Însuşi Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în timpul studiilor sale în Germania, la Freiburg, a petrecut câtva timp în acest institut de la Regenburg“ ÎPS Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord.

Părintele Rauch a fost alături cu tot sufletul de Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord încă de la înfiinţarea ei, în 1993.

„Timp de 7 ani Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord şi-a avut sediul ei în Institutului pentru Bisericile Orientale de la Regenburg. A fost deci un om al lui Dumnezeu prin excelenţă, un om foarte înţelegător cu fiecare în parte“, a mai spus ÎPS Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord.

Slujba înmormântării va avea loc în Domul din Regensburg, miercurea aceasta, la ora 13.00.

Părintele Albert Rauch a făcut mai multe vizite în România şi a fost un apropiat al fostului Arhiepiscop al Râmnicului, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim Cristea, la a cărui înmormântare a și participat.

Comentarii Facebook


Știri recente