Resfinţirea bisericii din Rotbav, judeţul Braşov

În Duminica după Înălţarea Domnului, la 24 mai 2015, credincioşii din localitatea Rotbav, judeţul Braşov, au trăit momente unice în istoria satului din Ţara Bârsei. Biserica din localitate a fost resfinţită de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, după ce în ultimii ani locaşul de închinare a fost renovat şi împodobit cu pictură. Toate lucrările de renovare de la exterior, dar şi pictura interioară realizată în perioada 2012-2014 în tempera de pictorul Toma Condrea, au fost sfinţite de ierarh în cadrul slujbei religioase.

În soborul slujitor s-au aflat protopopul de Săcele, Sorin Şerban, parohul Mihai Dorin Liţoiu, foşti parohi de la Rotbav şi slujitori ai sfintelor altare din localităţile învecinate. La slujba religioasă au participat şi oaspeţi de seamă, parlaementari, precum şi autorităţi locale, amintindu-l aici pe primarul comunei Feldioara, Sorin Taus. După sfinţirea bisericii, credincioşii au avut posibilitatea să intre în altar şi să se închine, cinstind şi capul Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, adus într-o raclă de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Harul Duhului Sfânt

Sfânta Liturghie a fost oficiată pe o scenă amenajată în curte locaşului de cult, participând mulţimi de credincioşi din Rotbav şi din celelalte sate din apropiere. Mulţi credincioşi s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos în cadrul Sfintei Liturghii şi au primit binecuvântarea ierarhului.

În cuvântul de învăţătură, IPS Mitropolit Laurenţiu a vorbit despre perioada de pregătire pentru praznicul Cincizecimii, ziua de naştere a Bisericii, o perioadă în care suntem chemaţi să gustăm şi mai mult din harul Duhului Sfânt prin Sfânta Liturghie

La final, potrivit mitropoliaardealului.ro, ierarhul i-a felicitat pe credincioşi, preotul paroh şi autorităţi pentru eforturile depuse în ultimii ani la renovarea şi înfrumuseţarea bisericii şi a oferit distincţii şi acte de cinstire. Astfel, preotul paroh Mihai Dorin Liţoiu a fost hirotesit iconom şi a primit dreptul de a primi brâul roşu, iar Adunarea şi Consiliul parohiale, Primăria Feldioara şi Consiliul local, precum şi mai mulţi binefăcători au primit acte de cinstire. Părintele Liţoiu i-a mulţumit ierarhului în numele comunităţii pentru binecuvântarea adusă şi i-a oferit în dar o icoană.

Comentarii Facebook


Știri recente