Referendum pentru familie 2018 | Ierarhii români participă la vot

Ierarhii Bisericii Ortodoxe Române participă la Referendumul pentru clarificarea textului articolului 48 din Constituţia României privind definirea căsătoriei.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a votat sâmbată, în jurul orei 10:00, la secția de votare din cadrul Școlii Nr. 74 Ienăchiță Văcărescu din București.

La ieşirea din cabină, Patriarhul Daniel a declarat că participarea la vot este „o onoare și o binecuvântare”.

„Am votat pentru modificarea în forma pe care a făcut-o Parlamentul României și am menționat faptul că ținând seama de scopul acestui referendum, participarea la vot este un drept, o onoare și o binecuvântare”, a declarat Patriarhul Daniel.

Patriarhul Daniel a votat pentru familie. Foto credit: Raluca Ene/Basilica.ro

Votul este pentru urmaşii noştri

Mitropolitul Ardealului a votat în jurul orei 8:00, la una dintre secţiile de la Şcoala 15 din cadrul Colegiului „Octavian Goga” din Sibiu.

La ieşirea de la vot, Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu că „votul acesta democratic este pentru noi şi pentru urmaşii noştri, pentru copiii noştri şi pentru nepoţii noştri”, informează Agerpres.

„Ne rugăm bunului Dumnezeu ca să ne lumineze pe toţi şi să apărăm ceea ce e mai sfânt în viaţa noastră”, a mai spus ierarhul.

Votul este o exprimare a libertăţii

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a votat sâmbătă, în jurul orei 13.00, la secţia de votare nr. 31 din cadrul Şcolii nr. 25 (Petru-Rareş) din municipiul Galaţi.

Cu acest prilej, Chiriarhul Dunării de Jos a declarat că „votul este o exprimare a libertăţii”:

„Votul este un prilej binecuvântat şi o expresie profundă a libertăţii care provine, atât din conştiinţa mărturisirii credinţei noastre, cât şi din exerciţiul democratic înscris în Constituţie”.

„Pentru noi, de această dată, votul este o mărturisire fermă a credinţei în valorile sacre ale familiei care este temeiul de nezdruncinat al unităţii noastre şi al solidarităţii poporului român”, a spus ierarhul.

Cele 18.662 de secţii de votare organizate în ţară pentru referendumul de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii căsătoriei s-au deschis sâmbătă, la ora 7.00, procesul de vot urmând să se încheie la ora 21.00 şi să fie reluat duminică după acelaşi program.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente