Rechizite pentru copii nevoiaşi

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, în cadrul Protoieriei Piteşti s-a desfăşurat miercuri, 09 septembrie 2015, o nouă etapă a Proiectului Campionii Bucuriei, după cum aflăm de pe site-ul oficial al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Rechizite pentru copii nevoiaşi

Mai mulţi copii provenind din familii defavorizate au primit sprijin înaintea începerii anului şcolar. Astfel, parohiile din Cercul nr. 3 pastoral, din Protoieria Piteşti, au împărțit ghiozdane și rechizite pentru 30 de copii care provin din familii cu venituri modeste.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar. În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

Proiectul Campionii Bucuriei

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat Campionii Bucuriei coordonat de părintele protosinghel Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…