Radio Trinitas, la întâlnirea cu presa din Sibiu

Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu (AIOS) a organizat la sfârşitul săptămânii trecute o întâlnire a reprezentanţilor mass-media din cetatea transilvană cu autorităţile locale, cu mediul academic şi de afaceri, precum şi cu publicul sibian. Între standurile prezente la eveniment s-a numărat şi cel al Radio Trinitas, prin reprezentanţii studioului regional „Sfântul Andrei Şaguna“ din Sibiu, informează “Ziarul Lumina”.

Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu (AIOS) a iniţiat în premieră la Sibiu o întâlnire a reprezentanţilor presei locale, pentru a apropia mai mult publicaţiile, posturile de radio şi televiziune sau media online atât de factorii decizionali din urbe, cât şi de cei care doresc să afle mai multe despre munca de jurnalist şi despre rolul mass-media într-o comunitate.

Pentru prima dată la Sibiu, reprezentanţii presei s-au întâlnit timp de trei zile pentru a-şi prezenta produsele mediatice, pentru a afla mai multe despre activitatea fiecăruia şi mai ales pentru a-şi promova activitatea jurnalistică în rândul publicului prezent.

Tinerii sibieni au avut posibilitatea să afle mai multe despre activitatea de jurnalist, despre beneficiile acestei meserii şi mai ales despre calea de a deveni un profesionist în domeniu.

Întâlnirea cu presa a avut loc la sediul Primăriei Sibiu şi a debutat vineri, 17 octombrie, prin prezentarea standurilor oficiale şi discuţiile cu autorităţile locale şi invitaţi. Preşedintele AIOS, Tudor Popa a vorbit la debutul evenimentului despre scopul acestei iniţiative şi despre ajutorul oferit de presa locală în activităţile asociaţiei.

„Prin acest eveniment dorim să vă arătăm sprijinul nostru şi să vă arătăm că ne pasă. Ne-am oferit experienţa organizatorică pentru acest eveniment şi pentru a arăta că presa locală este foarte importantă pentru noi, ca asociaţie, pentru că a fost mereu un partener serios şi eficient“, a spus Tudor Popa.

Realizatorul TV Răzvan Marcu a vorbit apoi în numele jurnaliştilor prezenţi pentru a saluta iniţiativa AIOS şi pentru a le mulţumi gazdelor şi invitaţilor.

„Suntem aici pentru a ne promova, dar şi pentru a spune că noi muncim pentru oameni, pentru comunitate şi de aceea presa locală trebuie sprijinită“, a spus Răzvan Marcu.

Jurnalism misionar

Evenimentul a continuat cu o recepţie la care invitaţii au avut posibilitatea să viziteze standurile pregătite de jurnaliştii sibieni, de unde s-au aflat mai mult despre publicaţiile locale, grilele de emisiuni radio şi TV, precum şi despre domeniul de activitate al fiecăruia.

Standul Radio Trinitas a fost unul dintre cele mai inedite şi căutate din cadrul evenimentului. Coordonatorul studioului regional Radio Trinitas, pr. Cătălin Dumitrean, împreună cu realizatorul de emisiuni Cosmin Rus au oferit celor interesaţi informaţii despre radioul Patriarhiei Române, despre contribuţia studioului de la Sibiu la grila naţională şi despre obiectivele misionare ale jurnaliştilor creştini.

„Emisiunile realizate în studioul de la Sibiu evidenţiază viaţa bisericească, socială şi culturală din Mitropolia Ardealului şi se bucură de o atenţie crescută din partea ascultătorilor noştri. Ne străduim zilnic să aducem în casele credincioşilor cele mai proaspete ştiri, muzica de calitate şi dialoguri cu personalităţi marcante“, a spus pr. Cătălin Dumitrean.

Comentarii Facebook


Știri recente