Punerea pietrei de temeliei a Bisericii din Iclod, Protopopiatul Blaj

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat marţi, 12 ianuarie 2016,slujba punerii pietrei de temelie pentru biserica parohiei Iclod din protopopiatul Blaj. Noul locaş de cult ce urmează a fi edificat aici va avea hramul Sfânta Treime, după cum ne-a precizat Pr. Bogdan Avram, Secretar eparhial.

„Am ales acest hram, ştiind bine că în locaşul bisericesc este prezent şi lucrător Dumnezeu Cel Unul în fiinţă şi întreit în Persoane”, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

La slujba oficiată cu această ocazie, au fost prezenţi credincioşi din localitate, preoţi şi autorităţi locale. În cuvântul rostit cu acest prilej, Arhipăstorul Alba Iuliei a spus: „Noi, creştinii, ne bucurăm ori de câte ori apare o nouă biserică pe pământ, o nouă casă închinată lui Dumnezeu şi o poartă prin care credincioşii pot intra în Împărăţia cerului. Comunitatea păstorită de vrednicul părinte Călin Beudean, este doritoare de a înălţa casă lui Dumnezeu, în care să primească hrana cuvântului evanghelic, harul divin şi Sfânta Euharistie”.

Biserica veche a parohiei a fost construită între anii 1878-1880, iar în ultimii ani a suferit degradări datorită unor alunecări de teren, nemaiputându-se sluji în ea. Din acest motiv, părintele paroh şi evlavioşii creştini au hotărât ridicarea unui nou locaş de închinare.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Spania. Festival Cultural Interetnic la Valdemoro

În ajunul Zilei Românilor de Pretutindeni, în localitatea madrilenă Valdemoro, a avut loc cea de a II-a ediție a Festivalului Cultural Interetnic. Evenimentul a fost inițiat și organizat de Parohia Ortodoxă Sfinții Mărturisitori, în cooperare…