Punct SMURD la Ocna Sibiului

Inaugurarea punctului de lucru a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din oraşul Ocna Sibiului a avut astăzi, 2 iulie, în prezenţa mai multor autorităţi judeţene şi locale. Slujba de sfinţire a sediului SMURD a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, informează mitropolia-ardealului.ro.

La inaugurarea şi sfinţirea centrului SMURD au fost prezenţi prefectului judeţului Sibiu, Ovidiu Sitterli, preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cindrea, comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Sibiu, colonelul Laurenţiu-Cosmin Balcu, primarul din Ocna Sibiului, Ioan Balteş, primarii comunelor din jurul oraşului, paramedici şi mulţi alţi invitaţi.

După oficierea slujbei de sfinţire împreună cu preoţii din oraş, IPS Mitropolit Laurenţiu i-a binecuvântat pe cei 11 paramedici şi a felicitat autorităţile care au facilitat deschiderea acestui centru SMURD.

Au urmat mesajele de felicitare din partea oficialităţilor, prin care s-a prezentat proiectul de extindere SMURD şi s-a subliniat rolul major al acestei instituţii în comunităţile din judeţul Sibiu.

Ceremonia s-a încheiat cu tăierea panglicii, moment prin care s-a inaugurat sediul noului punct de lucru SMURD. Invitaţii au avut posibilitatea mai apoi să viziteze sediul şi să vadă unităţile mobile de intervenţie şi echipajul din dotarea celor 11 paramedici.

Comentarii Facebook


Știri recente

O săptămână de post și filantropie: Repere

A cincea săptămână din Postul Mare a fost o nouă săptămână a filantropiei la nivelul Bisericii Ortodoxe Române. Grăuntele de lumină Una dintre cele mai consistente campanii filantropice se desfășoară la Iași. În cadrul proiectului…