PS Varlaam Ploieşteanul a sfinţit biserica parohiei Popeşti, protoieria Ploieşti Sud

În duminica a V-a după Paşti, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a fost prezent în parohia Popești din localitatea prahoveană Brazi. Episcopul-vicar patriarhal a oficiat slujba de târnosire a bisericii parohiale şi Sfânta Liturghie.

Au fost prezenţi mulţi credincioşi din toate cele cinci sate ale comunei Brazi împreună cu preoţii lor. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru această zi deosebită, a declarat pentru Radio Trinitas părintele Mihăiță Stroe, Protoiereul Protopopiatului Ploiești Sud.

La final, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a evidențiat pe toți cei care s-au implicat în consolidarea și restaurarea bisericii din satul Popești.

Lăcaşul de cult cu hramul Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel a fost zidit în anul 1835. Biserica a mai fost resfinţită de Preasfinţitul Părinte Roman Ialomiţeanul în anul 1993.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Pastorale Crăciun 2017 | PS Ignatie către părinţi: De modul cum le transmiteţi credinţa Bisericii noastre copiilor, depinde frumuseţea şi curăţia neamului nostru românesc

Episcopul Huşilor atrage atenţia în scrisoarea pastorală transmisă cu prilejul Sărbătorii Naşterii Domnului asupra provocărilor cu care se confruntă tinerii în ziua de astăzi. Părinţii au o mare responsabilitate, întrucât de modul cum le este…