PS Sofronie: Sfântul Grigorie Palama rămâne un mare trăitor și apărător al dreptei credințe

În cea de-a doua Duminică din Postul Mare, a Sfântului Ierarh Grigorie Palama, Preasfinţitul Părinte Sofronie a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Izbuc. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Sfântul Ierarh Niceta de Remesiana al Catedralalei Episcopale din Oradea.

Credincioșii prezenți slujbă au avut ocazia să se închine la un fragment din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos, precum și la alte sfinte moaște care se află în patrimoniul mănăstirii.

În cuvântul rostit, Episcopul Oradiei a subliniat importanța lucrării pastorale și misionare a Sfântului Ierarh Grigorie Palama, notează site-ul oficial al Eparhiei.

 Ziua de astăzi poate fi numită, pe drept cuvânt, ca cea de a doua Duminică a Ortodoxiei, pentru că Sfântul Ierarh Grigorie Palama, pe care îl serbăm astăzi, a fost nu doar un mare trăitor și apărător al dreptei credințe, un mărturisitor, ci și un mare dascăl al lumii întregi, a spus Preasfinția Sa.

La rândul său, părintele arhimandrit Mihail Tărău, Exarhul Mănăstirilor și Schiturilor din Episcopia Oradiei și stareţul Mănăstirii Izbuc, a rostit un cuvânt festiv cu ocazia zilei onomastice a Preasfinției Sale ce a avut loc în data de  de 11 martie 2017.

La final, Chiriarhul Oradiei a îndemnat credincioșii prezenți la post, rugăciune și săvârșirea faptelor bune.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente