PS Galaction a slujit la Mănăstirea Crasna. Sfânta Cruce este toiag de sprijin în urcuşul duhovnicesc al creştinilor, a spus ierarhul

PS Galaction

Cu binecuvântarea Patriarhului României, Preasfinţitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, a slujit în Duminica a III-a din Postul Mare la Mănăstirea Crasna, jud. Prahova, informează Arhid. Serafim Baciu, Consilier mass-media al Eparhiei.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie şi a adresat celor prezenţi o omilie despre însemnătatea Sfintei Cruci.

Sfânta Cruce nu este numai simbolul fundamental al dreptmăritorilor creștini, ci și armă de apărare împotriva celui rău, pecete a harului și a credinței. Crucea este toiag de sprijin în urcușul duhovnicesc al creștinilor, mai ales acum, în vremea Postului când suntem chemați să pecetluim prin cruce nevoințele noastre cele bune, a spus Preasfinţia Sa.

Din soborul slujitorilor a făcut parte și preacuviosul părinte protos. Nectarie Petre, starețul aşezământului monahal. Părintele stareţ a mulțumit Preasfințitului Părinte Galaction pentru oficierea Sfintei Liturghii şi cuvântul duhovnicesc adresat în cadrul slujbei.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente