PS Calinic Botoșăneanul aniversează ridicarea la rangul de Arhiereu

Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor,aniversează în 25 martie 2016 ridicarea la rangul de Arhiereu.

Preasfinția Sa s-a născut în Iași, la 18 noiembrie 1957. În luna martie a anului 1980 s-a închinoviat la Mănăstirea Putna, iar în anul 1984 a fost tuns în monahism. În perioada 1985-1989 a urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu. În 1986, la 14 mai, a fost hirotonit diacon, în Catedrala mitropolitană din Iași, de către fericitul întru adormire patriarhul Teoctist, iar la 15 august, în același an, a fost hirotonit ieromonah pe seama Mănăstirii Putna.

În 1990, a fost numit de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, stareț al Mănăstirii Râșca, iar în 1991, la 25 martie, a fost hirotonit întru arhiereu în Catedrala mitropolitană din Iași.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Spania. Festival Cultural Interetnic la Valdemoro

În ajunul Zilei Românilor de Pretutindeni, în localitatea madrilenă Valdemoro, a avut loc cea de a II-a ediție a Festivalului Cultural Interetnic. Evenimentul a fost inițiat și organizat de Parohia Ortodoxă Sfinții Mărturisitori, în cooperare…