PS Antonie de Orhei: Când nu ne rugăm slăbănogim sufleteşte

PS Antonie de Orhei la parohia Sfintii Brancoveni din Ialoveni 7 mai 2017 (15)

Mai gravă ca slăbănogirea trupului este slăbănogirea sufletului, le-a spus Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului credincioşilor din oraşul Ialoveni.

Slăbănogim sufleteşte când nu ne rugăm, când nu postim, când nu mergem la Sfânta Biserică, când încălcăm voia lui Dumnezeu, când nu regretăm greşelile noastre, când nu ne împărtăşim cu Sfintele Taine. Vindecare este de la Hristos, Doctorul trupurilor şi sufletelor noastre. Să alergăm la El şi să ne tămăduim rănile sufleteşti, i-a îndemnat PS Antonie de Orhei în cuvântul rostit duminica aceasta în biserica parohiei „Sfinţii Martiri Brâncoveni”.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în data de 7 mai 2017 şi le-a explicat credincioşilor pericopa evanghelică duminicală în care a fost prezentat episodul biblic al Vindecării Slăbănogului.

Vorbind despre sănătate ca dar a lui Dumnezeu, PS Antonie a subliniat: „Prinşi în mrejele cotidianului, prea rar ne gândim ce înseamnă pentru noi sănătatea. Care este meritul nostru pentru că suntem sănătoşi? Sănătatea este darul lui Dumnezeu şi deseori începem să-l preţuim când îl pierdem. Să fim cu luare aminte la sănătatea trupului, dar mai cu seamă la sănătatea sufletului. Să fim aproape de Hristos, izvorul sănătăţii noastre, a îndemnat PS Antonie.

Apoi, Ierarhul a săvârşit o slujbă de Te Deum ca mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu asupra comunităţii din oraşul Ialoveni, asupra familiei părintelui paroh şi pentru sănătatea ctitorilor şi binefăcătorilor sfântului locaş, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Preasfinţia Sa a apreciat cumpătarea şi deschiderea părintelui paroh Mihail Tătaru faţă de aproapele, calitate care adună tot mai mulţi creştinii în Biserică.

Părintele Mihail a mulţumit pentru vizita şi binecuvântare arhierească şi l-a invitat pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei să mai vină la Ialoveni.


Comunitatea „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Ialoveni a fost înfiinţată în anul 2005. Piatra de temelie a lăcaşului de cult a fost aşezată, în data de 12 iunie 2010, de Înaltpreasfinţitul Petru Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor. 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente