PS Ambrozie: Canonul cel Mare este cel mai important imn despre pocăință din Biserica Ortodoxă

Preasfinţitul Părinte Ambrozie a oficiat joi, 2 martie 2017, slujba Pavecerniței Mari la Biserica Sfinții Martiri Brâncoveni și Sfânta Sofia din municipiul Giurgiu. În cadrul slujbei, ierarhul a citit ultima parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul.

La final, Episcopul Giurgiului a susținut un cuvânt de învățătură în care a evidențiat importanța și însemnătatea Canonului cel Mare în cultul liturgic.

Canonul cel Mare este cel mai important imn despre pocăință pe care îl are Biserica Ortodoxă în cultul ei. Exemplele oferite în Canon sunt o atenționare pentru sufletul nostru ca să nu ne asemănăm cu cei care au greșit. Totodată, autorul sugerează că este necesar ca să ne îndreptăm și să apelăm mai ales la mila lui Dumnezeu,  a spus Preasfinția Sa.

La final, ierarhul a oferit credincioșilor prezenți ultimul număr al Revistei Eparhiale și câte un metanier.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Catavasier

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut cartea Catavasier sau Octoih Mic. Cartea cuprinde: Cântările Învierii pe cele opt glasuri, Polielee și Mărimuri, Catavasiile de peste an și alte cântări de trebuință din…

PS Sofronie: Avem datoria să păzim unitatea Bisericii

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a sfințit duminica aceasta biserica cimitirului parohial din Husasău de Criș, informează Pr. Cristian Rus, consilier cultural și relații mass-media al Eparhiei. După târnosirea locașului cu hramurile Învierea lui Lazăr…