PS Ambrozie a sfinţit crucile care vor fi amplasate pe noua Catedrală Episcopală din Giurgiu

Episcopul Giurgiului a săvârşit în 19 mai 2017 slujba pe sfinţire pentru crucile care vor fi amplasate pe noua Catedrală Episcopală din Giurgiu, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La final slujbei, Preasfinţia Sa a rostit un cuvânt în care a evidențiat semnificația duhovnicească a Sfintei Cruci, subliniind că aceasta nu este doar un simbol, ci și realitate a vieții creștine care îndeamnă pe creștini spre jertfelnicie după modelul Mântuitorului Iisus Hristos.

De asemenea, ierarhul a mai explicat că acest moment al sfințirii crucilor este un bun prilej de a mulţumi tuturor celor ce s-au ostenit cu atâta trudă şi jertfelnicie la înălţarea acestei biserici reprezentative şi necesare pentru oraşul de pe malul Dunării, ocrotit de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

În continuare, cei prezenți au sărutat crucile sfințite, apoi acestea au fost așezate pe turlele sfântului locaș.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Catavasier

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut cartea Catavasier sau Octoih Mic. Cartea cuprinde: Cântările Învierii pe cele opt glasuri, Polielee și Mărimuri, Catavasiile de peste an și alte cântări de trebuință din…

PS Sofronie: Avem datoria să păzim unitatea Bisericii

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a sfințit duminica aceasta biserica cimitirului parohial din Husasău de Criș, informează Pr. Cristian Rus, consilier cultural și relații mass-media al Eparhiei. După târnosirea locașului cu hramurile Învierea lui Lazăr…