Protopopiatul Drăgășani | În luna iulie va avea loc a treia ediție a Școlii de vară Sfântul Evanghelist Luca

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, pe parcursul lunii iulie 2017 va avea loc în Protopopiatul Drăgășani a treia ediție a Școlii de vară Sfântul Evanghelist Luca, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Programul va începe sâmbătă, 1 iulie, cu deschiderea oficială și slujba de Te Deum la Căminul Cultural din Orlești, urmate de o piesă de teatru prezentată de trupa Constantin Popian a Arhiepiscopiei Râmnicului.

Se estimează un număr de 130 participanți, îndrumați de cadre didactice, preoți și tineri liceeni sau studenți care se vor implica voluntar în desfășurarea atelierelor de lucru.

Vor fi organizate diverse ateliere: Limba Română, Matematică, Chimie, Fizică, Limbi Străine, concursuri sportive, jocuri în mijlocul naturii, dezvoltare personală, muzică corală și instrumentală, ansamblu de dansuri populare, teatru, lucru meșteșugăresc, pictură și desen, atelier culinar, excursii și orientare geografică.

La finalul taberei, rezultatele activităților vor fi prezentate în cadrul unui spectacol.

Anul acesta sunt implicate în proiectul de vacanță șase școli generale din: Orlești, Scundu, Ionești, Prundeni, iar din municipiul Drăgășani, Școlile Tudor Vladimirescu și Nicolae Bălcescu, alături de trei parohii: Valea Bisericii și Silea din Orlești, Blejani din Scundu.

Programul catehetic destinat elevilor este organizat prin Biroul de catehizare și activități cu tinerii al Protopopiatului Drăgășani, la inițiativa Pr. Sîia Luca-Georgian, de la Parohia Valea Bisericii-Orlești, și a Prof. Dragoș-Teodor Zaharia, președintele Asociației Hrană pentru Trup și Suflet – Orlești.

Activitatea va fi susținută atât de Consiliile Locale ale localităților menționate, prin punerea la dispoziția organizatorilor a Căminelor Culturale și a altor spații locative, cât și de Fundația World Vision România, Biroul Zonal Vâlcea, care oferă participanților materiale de lucru.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente