Protoieria Vălenii de Munte | Zeci de participanți la tabăra Bucuria Vacanței

Bucuria Vacanței este genericul sub care au loc, în perioada 9 iulie – 26 august 2017, taberele de vară gratuite organizate de Protoieria Vălenii de Munte din Arhiepiscopia Bucureștilor.

La ele participa zeci de copii atât din Arhiepiscopie, cât și din alte eparhii. Participanții sunt proveniți din familii cu posibilități materiale reduse sau cu rezultate bune la învățătură, a transmis părintele Cornel Enache.

Activitățile din tabără includ: ateliere de creație și drumeții către mănăstirile și siturile istorice din zonă. Printre acestea se numără:

  • Muzeul Memorial Nicolae Iorga;
  • Muzeul Natura Văii Teleajenului;
  • Muzeul de Etnografie al Văii Teleajenului;
  • Salina Slănic – Prahova;
  • Așezământul social de la Valea Plopului;
  • Mănăstirile Caraiman, Crasna, Suzana, Cheia, Zamfira, Mălăiești;
  • Castelul Peleș.

În cadrul taberei, micii participanți vor putea deprinde abilități tehnice de pictare a icoanelor pe sticlă și de bătut toaca. Totodată, vor vedea la fața locului cum se fabrică pâinea, saltelele și confecțiile din textile și piele în fabrici de profil și cum arată viața la fermă și la stână. Prin participarea la rugăciunile de dimineață și de seară și la Sfânta Liturghie, ei vor cunoaște semnificațiile vieții liturgice.

Potrivit părintelui protopop Mihail Peneș, activitățile din tabără reprezintă o binecuvântare pentru copii participanți.

Este o binecuvântare de la Dumnezeu că putem să oferim o bucurie ca aceasta unor copii care poate nu au avut niciodată posibilitatea să vadă muntele altfel decât în fotografii sau la televizor și să participe la atâtea activități. De asemenea, ne bucurăm că putem să oferim același cadru și ca o răsplată pentru cei care s-au ostenit în cursul anului școlar și s-au afirmat prin rezultate bune o învățătură, a precizat părintele protopop.


Proiectul derulat de Protoieria Vălenii de Munte a fost lansat în urmă cu 8 ani. Din acel moment, activitățile dedicate taberelor de vară sunt organizate neîntrerupt.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…