Proiectul social „o inimă care vede”, la Arad

Proiectul social „o inimă care vede”, care se derulează cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a parcurs o nouă etapă, cu semnificative rezultate, în perioada Postului Mare, și, mai ales, în Săptămână Sfintelor Patimi ale Mântuitorului Iisus Hristos, după cum ne-a precizat Arhim. Teofan Mada, vicar-administrativ, coordonator de proiect.

Obiectivele pentru această perioadă au fost in mare parte oamenii cu o situație foarte precară de viață, dar și tinerii care provin din familii mai sărace sau mai numeroase. Nu au lipsit activitățile filantropice în spitale. Scopul proiectului pentru această perioadă a fost acela de a creea o relație strânsă dintre pastorație și filantropie, dintre milostenia trupească și sufletească, dintre social și Liturghie. Prin voluntariat și prin contribuțiile unor persoane fizice sau instituții de drept privat s-au reușit să se ofere un număr de 970 de pachete de alimente. Asemenea activități au desfășurat și Asociația „Cuvioasa Parascheva” a Catedralei Vechi din Arad (130 de pachete mari), Asociația „Buna Vestire” a Parohiei Șega I (260 pachete), Asociația „Mobilizează-te” (200 pachete)și Asociația „Arsenie Boca” (480 de pachete) etc.

Afirmarea valorii unice a persoanei implică atât atenție față de viața spirituală a celuilalt, dar și primirea aproapelui aproape de inima mea, mai ales a aceluia care se află într-o situație atât materială, umană și socială atât de delicată. Iubirea lui Dumnezeu ne dă curajul de a lucra și de a continua căutarea binelui tuturor. Societatea de astăzi are nevoie de un creștinism cu mâinile întinse spre ceilalți, în gesturi de dăruire, creștini mișcați de conștiința că iubirea milostivă este un dar ce reflectă pe Dăruitor.

Comentarii Facebook


Știri recente