Proiectul social educativ „Eco Mărţişorul”

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Petroniu, Episcopia Sălajului şi Asociaţia Filantropia Porolissum, a iniţiat la început de primăvară, în perioada 20 februarie – 08 martie 2016, proiectul social educativ Eco Mărţişorul.

Proiectul se desfăşoară în oraşele din Episcopia Sălajului şi are ca obiectiv major strângerea unui fond de burse de care să beneficieze elevii eminenţi care se confruntă cu situaţii de risc social pe fondul imposibilităţii părinţilor de a le asigura resursele financiare necesare, după cum a precizat Părintele Claudiu Nechita, consilier al Sectorului social al Episcopiei Sălajului.

În anul 2015, 19 elevi ai unor şcoli din Zalău, Şimleu Silvaniei sau Jibou au beneficiat de aceste burse pentru a-şi achita contravaloarea cazării la internatul şcolar, a cantinei, a rechizitelor şcolare sau pentru a-şi cumpăra îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Expunerea spre vânzare a mărţişoarelor confecţionate de copiii care au vrut să fie solidari cu colegii lor ce se confruntă cu situaţii de viaţă mai dificile, a oferit posibilitatea achiziţionării unui mărţişor tradiţional, original, lucrat manual, simbol al primăverii, dar şi al filantropiei creştine.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente