Proiectul “Alege Școala!” va fi promovat la Drobeta Turnu Severin

La Drobeta Turnu Severin va avea loc joi, 7 mai 2015, evenimentul de promovare și publicitate a proiectului “Alege Școala în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest!”, implementat de Patriarhia Română, prin Sectorul Teologic-Educațional, în parteneriat cu Fundația World Vision România, a precizat Cătălin Cernătescu, redactor ştiri al Episcopiei Severinului şi Strehaiei.

Acțiunea de mediatizare va avea loc la Sala “Mitropolit Nestor Vornicescu” din cadrul Centrului eparhial al Episcopiei Severinului și Strehaiei, cu începere de la orele 10:00.

Preasfințitul Părinte Nicodim, Întâistătătorul eparhiei mehedințene, va rosti cuvânt de binecuvântare, după care pr. prof. univ. dr. Constantin Pătuleanu, expert formator, va da citire mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Prezentarea proiectului va fi făcută de către pr. dr. Florin Stan, expert formator, și va fi urmată de descrierea celor 4 centre catehetice zonale de către Pr. Cosmin Eftimie Necșoiu, inspectorul Biroului de Catehizare al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

La acțiunea de joi vor participa reprezentanți ai autorităților publice locale, coordonatori, părinți și elevi din cele 4 centre pentru tineret din Mehedinți.

La fel ca și primele două proiecte „Alege Școala!”, inițiate în 2009, respectiv în 2010, de către Patriarhia Română și World Vision România, și finalizate în anul 2013, acest nou proiect își propune prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii, prin elaborarea și implementarea unui plan de acțiune și a unor măsuri inovative, la nivel multiregional, menținerea în sistemul de educație a persoanelor expuse acestui risc, precum și dezvoltarea unor acțiuni corective pentru persoanele care au părăsit timpuri școala, din regiunile Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest.

Proiectul „Alege Școala în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest!” se desfășoară pe parcursul a 18 luni (aprilie 2014 – octombrie 2015) și este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2, Domeniul Major de Intervenție 2.2.

Comentarii Facebook


Știri recente