Proiect destinat persoanelor vârstnice. Parteneri au fost elevi ai Colegiului Tehnic Energetic D. Hurmuzescu din Deva

Sectorul Social al Episcopiei Devei și Hunedoarei a organizat în 12 iulie 2017 o activitate pentru un grup de persoane vârstnice și copii, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Această acțiune face parte din programul de activități în cadrul proiectului GENERAȚII – Împreună, finanțat din bugetul public al Consiliului Județean Hunedoara. Scopul acțiunii este sprijinirea persoanelor vârstnice pentru a-și menține statutul de membri deplini și activi ai comunității prin participarea la activități comune realizate împreună cu copii și tineri.

Obiectivul acestor evenimente este insuflarea unei stări de bucurie în sufletele persoanelor vârstnice care se simt singure, conştientizarea de copii a nevoii de iubire şi respect a persoanelor vârstnice, stimularea comunicării între generații, precum și ajutorarea persoanelor vârstnice care se află în situații vulnerabile.

În cadrul întâlnirii, persoanele vârstnice au lucrat împreună cu copiii de la Colegiul Tehnic Energetic D. Hurmuzescu Deva, Corpul B, sub îndrumarea doamnei profesoare Petronela Luncan.

La finalul activității, vârstnicii au primit pachete cu alimente, iar copiii au primit daruri ca recompensă pentru implicarea lor.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…