Prohodul Domnului – o nouă ediție apărută la IBMO

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut recent, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, o nouă ediție a cărții Prohodul Domnului, Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Este vorba de o ediție îmbunătățită. Lucrarea se adresează credincioșilor și clerului, fiind necesară pentru săvârșirea Deniei din Sfânta și Marea Vineri.

Noua apariție beneficiază de condiții grafice deosebite.

Textul este diortosit după cel grecesc și cuprinde toate strofele Prohodului, așezate astfel încât să poată fi cântate cu ușurință, după melodiile tradiționale.

Textul Prohodului este însoțit de indicații tipiconale privitoare la slujba Deniei și cuprinde, spre final, ecteniile care se rostesc la procesiunea din jurul bisericii cu Sfântul Epitaf. Principalele cântări sunt redate pe dublă notație muzicală.

Lucrarea poate fi achiziționată de la librăriile bisericești, precum și de la pangarele bisericilor și mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Textul Prohodului Domnului integral aici.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Ce s-a vorbit la Iași și Neamț despre „Duhovnicul Bucureștilor”

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi au organizat în perioada 13-15 noiembrie 2018 Colocviul Internaţional „Întâlnirea cu Duhovnicul”, dedicată „Duhovnicului Bucureștilor” – Părintele Sofian Boghiu (1912-2002). Mitropolitul Teofan despre „Duhovnicul…