Profesorul Ion Diaconescu a fost înmormântat

Domnul Ion Diaconescu, profesor de Limbi clasice la Seminarul Teologic „Nifon Mitropolitul” din București, a trecut marți din această viață. Slujba de înmormântare a fost săvârșită joia aceasta, la Biserica „Sfânta Vineri”, din cartierul Drumul Taberei, de un sobor de preoți și diaconi, printre care s-au aflat și cadre didactice de la instituția de învăţământ. Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Pr. Mihai Aurel, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a vorbit în cuvântul său despre „omul creștin”, Ion Diaconescu, informează TRINITAS TV.

Cuvântările rostite au adus mărturie despre priceperea pedagogică și dăruirea profesorului Ion Diaconescu, atât în lucrul cu elevii, cât și alături de colegii de catedră.

Foști elevi seminariști, dintre care unii astăzi preoți, au participat la slujba înmormântării, aducând un pios omagiu magistrului lor.

Profesorul Ion Diaconescu s-a născut în anul 1956, în comuna argeșeană Recea. În anul 1981 devine Licențiat al Facultății de Litere, secția Limbi clasice din cadrul Universității din București. După ce o perioadă a predat la o școală generală din comuna giurgiuveană Răsuceni, din anul 1994 ocupă Catedra de Limbi clasice a Seminarului Teologic „Nifon Mitropolitul” din București. De-a lungul vieții a tradus numeroase scrieri din greacă și latină, contribuind astfel la îmbogățirea literaturii teologice.

Profesorul Ion Diaconescu a fost înhumat la cimitirul „Adormirea Maicii Domnului”, Militari I.

Comentarii Facebook


Știri recente

O săptămână de post și filantropie: Repere

A cincea săptămână din Postul Mare a fost o nouă săptămână a filantropiei la nivelul Bisericii Ortodoxe Române. Grăuntele de lumină Una dintre cele mai consistente campanii filantropice se desfășoară la Iași. În cadrul proiectului…

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…