Procesiune pe străzile din Călărași

Vineri, 04 septembrie 2015, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a întâmpinat racla cu sfintele moaște ale celor 33 de Sfinți din Catedrala Mitropolitană de la Iași, adusă spre închinarea și binecuvântarea credincioșilor din Protopopiatul Călărași, după cum aflăm de pe site-ul oficial al Eparhiei.

Toţi preoţii din județul Călărași şi peste 3.000 de credincioşi au întâmpinat racla cu sfintele moaşte la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Călărași la ora 17:00.

După primirea raclei toţi cei prezenţi au pornit într-o procesiune spre Biserica Sfinţii Împărați Constantin și Elena – Volna din Călărași, unde s-a săvârșit slujba de Te Deum, în prezența a mii de credincioși și autorități locale. Racla cu sfintele moaşte a fost depusă într-un baldachin, în curtea bisericii, spre închinare tuturor credincioşilor.

În cuvântul Său, Preasfințitul Părinte Vincențiu, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, pentru darul spiritual făcut credincioșilor Episcopiei noastre și a mulțumit Preabunului Dumnezeu că acum la începutul Anului Nou bisericesc suntem binecuvântați cu rugăciunile Sfinților Apostoli și Martiri ale căror sfinte moaște sunt în sfânta raclă.

Duminică, 06 septembrie 2015, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, înconjurat de un sobor de preacuvioşi părinţi stareţi, părinţi consilieri ai Centrului Eparhial, preoţi şi diaconi va săvârși Sfânta Liturghie.

Toţi credincioşii sunt aşteptaţi să se închine şi să se roage la racla cu sfintele moaştele care va mai rămâne la Biserica Sfinţii Împărați Constantin și Elena – Volna din Călărași până duminică, 06 septembrie 2015, ora 13:00.

Comentarii Facebook


Știri recente