Procesiune cu Moaştele Sfinţilor Trei Ierarhi

Raclele în care sunt păstrate fragmente din moaştele Sfinţilor Trei Ierarhi de la ParaclisulSfântul Mare Mucenic GheorghedinReşedinţa Patriarhalăau fost purtate în procesiune în jurul Catedralei Patriarhale în seara zilei de 29 ianuarie 2016.

Procesiunea a avut loc după oficierea Slujbei Privegherii în cinstea Sfinţilor Trei Ierarhi, sărbătoriţi în 30 ianuarie în fiecare an de către Biserica Ortodoxă. Procesiunea a fost condusă de către Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal.

Sfintele Moaşte au fost aşezate apoi în Catedrala Patriarhală pentru închinarea credincioşilor. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul PsalticTronosal Catedralei Patriarhale.

La eveniment au participat şi elevii Seminarului Nifon Mitropolitul din Bucureşti, instituţie de învăţământ care are ca ocrotitor pe Sfântul Grigorie Teologul, dar şi numeroşi credincioşi.

Mâine, 30 ianuarie 2016, în Catedrala Patriarhală va fi oficiată Sfânta Liturghie de către Preasfinţitul Părinte Ieronim, Episcop-vicar patriarhal.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

500 ani de la sfinţirea Catedralei din Argeş | ‘Ctitoria Sfântului Neagoe Basarab exprimă credința, înțelepciunea și frumusețea sufletului românesc’ – Patriarhul Daniel

Sfântul Neagoe Basarab a fost un bun român și un creștin ortodox cu deschidere universală. Astfel, această ctitorie a sfântului domnitor exprimă credința, înțelepciunea și frumusețea sufletului românesc, a evidențiat Părintele Patriarh Daniel în predica…