Procesiune cu Moaştele Sfinţilor Trei Ierarhi

Raclele în care sunt păstrate fragmente din moaştele Sfinţilor Trei Ierarhi de la ParaclisulSfântul Mare Mucenic GheorghedinReşedinţa Patriarhalăau fost purtate în procesiune în jurul Catedralei Patriarhale în seara zilei de 29 ianuarie 2016.

Procesiunea a avut loc după oficierea Slujbei Privegherii în cinstea Sfinţilor Trei Ierarhi, sărbătoriţi în 30 ianuarie în fiecare an de către Biserica Ortodoxă. Procesiunea a fost condusă de către Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal.

Sfintele Moaşte au fost aşezate apoi în Catedrala Patriarhală pentru închinarea credincioşilor. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul PsalticTronosal Catedralei Patriarhale.

La eveniment au participat şi elevii Seminarului Nifon Mitropolitul din Bucureşti, instituţie de învăţământ care are ca ocrotitor pe Sfântul Grigorie Teologul, dar şi numeroşi credincioşi.

Mâine, 30 ianuarie 2016, în Catedrala Patriarhală va fi oficiată Sfânta Liturghie de către Preasfinţitul Părinte Ieronim, Episcop-vicar patriarhal.

Comentarii Facebook


Știri recente