Primatul Albaniei a vizitat Mănăstirea Xenofont din Sfântul Munte (FOTO)

În cadrul primei sale vizite în Muntele Athos, Preafericitul Părinte Anastasie, Arhiepiscopul Tiranei, Durrësului şi al întregii Albanii, a vizitat luni Mănăstirea Xenofont din Grecia.

Preafericirea Sa a fost întâmpinat în 15 mai 2017 de starețul Alexie și de viețuitorii obștii. Cu acest prilej, în biserica principală a așezământului a fost oficiată o slujbă de Te Deum.

În cuvântul rostit, starețul mănăstirii grecești a făcut referire la prima sa întâlnire cu actualul primat al Bisericii din Albania, care a avut loc în anul 1959.

PF Anastasie a mulțumit pentru primirea călduroasă. Arhiepiscopul Albaniei a plecat de la Mănăstirea Xenofont marți dimineață.

© amen.gr

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Catavasier

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut cartea Catavasier sau Octoih Mic. Cartea cuprinde: Cântările Învierii pe cele opt glasuri, Polielee și Mărimuri, Catavasiile de peste an și alte cântări de trebuință din…

PS Sofronie: Avem datoria să păzim unitatea Bisericii

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a sfințit duminica aceasta biserica cimitirului parohial din Husasău de Criș, informează Pr. Cristian Rus, consilier cultural și relații mass-media al Eparhiei. După târnosirea locașului cu hramurile Învierea lui Lazăr…