Prima vizită a Mitropolitului Serafim în noua biserică a parohiei din Chemnitz

În weekendul 08-09 iulie 2017 IPS Mitropolit Serafim a efectuat o vizită canonică în Parohia Sfântul Vitus și Sfântul Ștefan cel Mare din Chemnitz, informează site-ul oficial al Mitropoliei Germaniei.

Sâmbătă a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu, ocazie cu care și credincioși din alte parohii s-au rugat împreună cu Mitropolitul lor. Au urmat apoi o seară duhovnicească, ocazie cu care credincioşii au avut ocazia să poarte discuții duhovnicești într-o atmosferă cordială cu Părintele Mitropolit.

Duminică a fost sărbătorit hramul la care credincioși din toată Germania de Est au luat parte la Sfânta Liturghie.

Sfânta Liturghie a fost precedată de binecuvântarea locașului de cult de Părintele Mitropolit, urmând ca în viitor, după amenajarea corespunzătoare, să aibă loc târnosirea bisericii. Apoi, a urmat hirotesirea tânărului teolog Ioan-Cristian Pavăl întru citeț ca recunoaștere pentru eforturile deosebite pe care acesta le face pentru asigurarea unei cântări liturgice corespunzătoare.

În cuvântul rostit la finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat fărâmițarea apărută în suflet ca urmare a păcatului. Acesta reprezintă cauza pentru care cei doi demonizați erau scindați în mulțime de demoni care îi stăpâneau și care îi îndepărtau de semenii lor.

De asemenea, Mitropolitul Serafim a lăudat comunitatea din Chemnitz care a reușit, la doar 2 ani de la înființare, să își procure un locaș de cult adecvat împreună cu un mic centru parohial. Aceasta s-a putut realiza prin generoasa susținere a Domnului Horst Fries care s-a implicat atât prin cumpărarea imobilului și a terenului aferent, dar ajută în continuare la renovarea și înfrumusețarea centrului parohial.

Agapă frățească a încheiat serbarea hramului parohiei din Chemnitz.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
PS Damaschin Dorneanul

Cuvântul Preasfinţitului Părinte Damaschin Dorneanul cu prilejul instalării ca Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor

Înaltpreasfinţiile şi Preasfinţiile Voastre, Preacuvioşi şi Preacucernici Părinţi, Preacuvioase Maici, Domnule Ministru Secretar de Stat, Distinşi reprezentanţi ai autorităţilor locale, Fraţilor şi surorilor în Hristos Domnul, Binecuvântat este Dumnezeu şi Tatăl Domnului nostru Iisus Hrisos…