Prima slujbă arhierească în noul locaș de cult al parohiei Huesca, Spania

Duminică 22 martie 2015, credincioșii ortodocși români din Parohia “Zămislirea Maicii Domnului “din Huesca, au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Preasfințitul Părinte Episcop Timotei al Spaniei şi Portugaliei. Preasfinția Sa a oficiat Liturghia arhierească înconjurat de un sobor de preoți şi diaconi, după cum urmează: Părintele Ieromonah Rafael de la Mănăstirea Sfânta Treime din Lugoj, Părintele Andrei Turea de la Parohia Santander, Părintele paroh din Huesca, Florin Răducu și Părintele Diacon Șelaru Mădălin de la Parohia Santander.

Slujba s-a oficiat în noul locaș de cult amenajat de Părintele paroh împreună cu enoriașii parohiei. Sfânta Liturghie a fost una deosebită deoarece în cadrul ei a fost hirotonit diacon teologul Ioniță Marius din Avila și Părintele diacon Șelaru Mădălin din Santander a fost hirotonit preot.

La sfârșitul slujbei, potrivit episcopiaspanieiportugaliei.es, Preasfinția Sa a mulțumit credincioșilor pentru implicarea lor la amenajarea noului locaș de cult și a rostit un cuvânt de învățătură explicând necesitatea rugăciunii în viața omului, importanța credinței și a nădejdii omului în puterea Lui Dumnezeu, despre educația copiilor, care trebuie făcută încă de când sunt mici și despre folosul venirii la sfânta biserică unde ne unim cu Hristos prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Său.

La Sfânta Liturghie a fost prezent și domnul Alexandru Ion Steriu, Consul General al Consulatului Romaniei din Zaragoza.

Comentarii Facebook


Știri recente