Prima săptămână a Postului Mare la Mănăstirea românească din Ikast, Danemarca

Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, a fost prezent în prima săptămână a Postului Mare (14-18 martie 2016) la Mănăstirea „Sfinții Cuvioși Macarie Romanul și Ioan Iacob de la Neamț” din Ikast, Danemarca, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a oficiat în Paraclisul Mănăstirii, în primele patru zile ale Postului Mare, Canonul Sfântului Andrei Criteanul, iar miercuri (16 martie) și vineri (18 martie) a săvârşit Liturghia darurilor înainte sfinţite.

În aceste zile ale Postului Mare, ierarhul a spovedit și a îndrumat preoții și credincioșii români și scandinavi să slăbească legătura inimii cu cele trecătoare și să întărească legătura inimii cu Dumnezeu.

În sâmbăta Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron, (19 martie) Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord va oficia, în Paraclisul Mănăstirii din Ikast, Sfânta Liturghie și Slujba pomenirii celor trecuţi la cele veşnice.

***

Canonul Sfântului Andrei Criteanul este citit în patru părţi în primele patru zile ale Postului Mare în cadrul Pavecerniţei Mari. Autorul Canonului, Sfântul Andrei Criteanul, s-a născut în Damascul Siriei, în jurul anului 660 d. Hr.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente