Prima Conferinţă preoţească de toamnă în Arhiepiscopia Tomisului

Miercuri, 22 octombrie, a avut loc la Medgidia prima conferinţă preoţească din sesiunea de toamna organizata in cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. La întrunire au participat preoţii din protopopiatele Altinum, Carsium şi Medgidia, fiind prezidată de ierarhul locului, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Lucrările conferinţei au debutat cu Sfânta Liturghie, săvârşită la biserica „Sf. Apostoli Petru şi Pavel” din Medgidia, care a fost urmată de o slujba de Te Deum, după cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Tomisului.

Conferinţă propriu-zisă a început prin lansarea cărţii „Chipul Păstorului Fericitul Augustin”, scrisă de Părintele Protosinghel Doctor Arsenie Obreja.

“Aceasta este a treia lucrare pe care am scris-o şi încearcă o sinteză a Fericitului Episcop de Hipona în toată splendoarea preocupării sale pastorale. Am lucrat pe opera sa, cea formată din aproximativ 19000 de pagini de text, însă m-au ajutat şi studiile din alte surse.” a prezentat autorul cărţii.

Tema conferinţei de toamna din acest an a fost „Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni”. “Iată, ne adunăm împreună că să întărim comuniunea dintre episcop, preoţi, diaconi şi credincioşi. Astăzi am primit învăţătură de la Sfinţii Martiri Brâncoveni, care ne-au dat o pildă, nu numai prin vorba, ci şi cu fapta, întocmai asemeni Mântuitorului” a precizat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la încheierea lucrărilor.

Conferinţa a fost susţinută de Părintele Bardu Rareş (parohia Poartă Albă I), care a prezentat concis aspecte din viaţa Sfinţilor martiri Brâncoveni, referitoare la activitatea şi susţinerea Bisericii noastre strămoşeşti.

Totodată au fost discutate numeroasele evenimente cultural religioase din acest an, înfăptuite pe teritoriul ţării noastre dar şi în diaspora, sub jurisdicţia Patriarhiei Române. “După cum ştim cu toţii, anul 2014 se află sub ocrotirea Sfinţilor Martiri Brâncoveni, deoarece de împlinesc 300 de ani de la moartea lor mucenicească. Mărturisesc că atunci când m-am aplecat spre studiu asupra acestui subiect mi-am dat seama cât de vast poate fi” au fost primele cuvinte ale părintelui.

În cadrul întrunirii au fost discutate şi diferite aspecte organizatorice, pentru o mai bună chivernisire a activităţilor preoţeşti ale slujitorilor din cele trei protopopiate. La sfârşitul susţinerii referatelor, au urmat luări de cuvânt din partea celorlalţi preoţi prezenţi.

Joi, 23 octombrie, va avea loc la Constanţa a două conferinţă preoţească pentru protoieriile Constanţa I şi II şi Mangalia.

Comentarii Facebook


Știri recente