Prezenţă arhierească la biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe” din mun. Giurgiu

Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului a fost prezent miercuri seara – 22 aprilie 2015, în biserica Parohiei „Sf. M. Mc. Gheorghe” din mun. Giurgiu la slujba Vecerniei unită cu Litia săvârşită de părintele Sabin Mâţ, Protopop de Giurgiu, alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa le-a vorbit credincioşilor prezenţi despre viaţa pilduitoare a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, cel care în anul 303 a suferit moarte martirică în timpul împăratului Diocleţian, ultimul mare persecutor al creştinilor. De asemenea, ierarhul a arătat că Sfântul Gheorghe trebuie să fie pentru toţi creştinii un model de mărturisire a lui Hristos, de răbdare şi de statornicie în dreapta credinţă.

La final, Chiriarhul a oferit părintelui consilier Nicuşor Puflea, parohul bisericii mai multe publicaţii eparhiale iar doamnei preotese Garofiţa Puflea, o icoană a Maicii Domnului şi almanahul bisericesc. Totodată, părintele paroh Puflea Nicuşor, Consilier Administrativ, a mulţumit Preasfinţitului Părinte Ambrozie pentru darurile oferite dar şi pentru prezenţa la acest eveniment important din viaţa parohiei.

Credincioşii au avut posibilitatea să se închine la părticele din moaştele Sf. M. Mc. Gheorghe păstrate în biserica parohială, iar la final au primit din partea ierarhului lor icoane cu chipul Sf. M. Mc. Gheorghe şi pastorala prilejuită de Praznicul Învierii Domnului.

Biserica ,,Sf. Gheorghe” este un locaş de cult reprezentativ al mun. Giurgiu. Aşezat în partea de sud a oraşului, sfântul locaş a fost construit în anul 1838 prin contribuţia credincioşilor, fiind sfinţită pe 23 aprilie 1841, când i s-a şi dat hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. În prezent, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Ambrozie, în apropierea bisericii se află într-un amplu proces de construcţie o capelă şi o cancelarie parohială.

Comentarii Facebook


Știri recente