Prezenţă arhierească la biserica din incinta Spitalului de la Mocrea, Arad

În după-amiaza zilei de 2 iulie 2015, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a vizitat bisericuţa cu hramul ,,Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, din incinta Spitalului de psihiatrie de la Mocrea.

Cu acest prilej Preasfinţia Sa i-a binecuvântat pe cei internaţi aici.

***

La zece luni de la aşezarea pietrei de temelie (1 august 2010), a fost sfinţită Biserica cu hramul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, amplasată în curtea Spitalului de Psihiatrie din Mocrea.Slujba de sfinţire şi Sfânta Liturghie au fost săvârşite de ÎPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului, înconjurat de sobor de preoţi şi diaconi, de faţă fiind atât persoane asistate, cât şi membri ai familiilor lor, credincioşi din parohiile învecinate din protopopiatul Ineu.

Biserica din lemn a fost construită în formă de corabie, pe fundaţie de piatră şi este acoperită cu şindrilă. Planul construcţiei a fost întocmit de arh. Gavrilă Buftea, iar lucrările au fost coordonate şi executate de o echipă de meşteri condusă de ing. Vasile Pop. Iconostasul şi stranele sunt din lemn de brad.

Cheltuielile pentru construcţie, pictarea icoanelor, confecţionarea catapetesmei, a stranelor şi toate cele necesare cultului s-au făcut cu donaţii din partea conducerii şi angajaţilor spitalului – reprezentaţi de directoarea Monica Pele, împreună cu membrii familiei -, din partea altor donatori, îndemnaţi şi susţinuţi de preotul Felician Crăciun.

Comentarii Facebook


Știri recente